Отпушване на канали в София - Овча купел


Отпушване на канали в София и ремонт на канализация

Искам да ви разкажа за един от случаите на отпушване на канали в София, когато самото отпушване на канали не беше достатъчно, за да се реши проблема. Главният канал на жилищен блок беше прекъснат и хората живееха буквално върху септична яма. Наричам мазетата на блока септична яма, защото нямаше оттичане на канализацията и мазетата се бяха превърнали в една голяма яма. Наложи се да извършим отпушване на канали на два етапа:

Първи етап – Отпушване на канали в София

Всичко започна, когато ме повикаха за отпушване на канали в София в блок, намиращ се в Овча купел. Беше необходимо да отпуша канал и да отводня мазетата.

 • Отпушване на канали

  Отпушване на канали София и ремонт на канализация
 • Изкопни дейности

  Налагат се изкопни дейности
 • Изкопни дейности за отпушване на канали

  Изкопни дейности за отпушване на канали пред входа на блока
 • Отриване на тръбопровод с багер

  Отриване на тръбопровод

  Отриване на тръбопровод
 • Локализиране на тръбопровода с цел подмяна

  Локализиране на тръбопровода

  Локализиране на счупения тръбопровод
 • Счупеният тръбопровод вече се вижда

  Счупен тръбопровод

  Показа се счупения тръбопровод
 • Подмяна на счупен тръбопровод с нов

  Подмяна на тръбопровод

  Подмяна на счупения тръбопровод с нов
 • Връзка с шахтата на новия тръбопровод

  Връзка с шахтата

  Връзка на новия тръбопровод с шахтата
 • Това е микробус за отпушване на канали

  Микробус за отпушване на канали

  С този микробус извършвам отпушване на канали в София
 • Изравняване на разкопания терен

  Изравняване на терена

  Изравняване на терена пред блока след отпушване на канали и ремонт на канализация
 • Поставяне на плочки след отпушване на канали

  Поставяне на плочки

  Поставяне на тови плочки пред входа на блока
 • Възстановяване на терена след отпушване на канали

  Възстановяване на терена

  Възстановяване на терена след ремонт на канализацията

Започнах да работя с микробуса, който е една машина работеща с вода под високо налягане и се опитах да отпуша канала от външната шахта в посока входа на блока. Успях да пробия запушването и канализацията се отпуши, но се виждаше, че каналът не работи на 100 %.

След половин час по-голямата част от фекалната вода, която се беше събрала в мазето, изтече и вече имах възможност да опитам с електрическата машина с жилата да отпуша напълно този канал от вътре на вън. Този опит се провали, защото спиралата стигна до проблемно място и не искаше да продължи понатък. Реално свърших работа и отпуших канала. Водата изтече и мазето се отводни, но основния проблем си остана. Аз споделих с живущите от блока,че в този канал има проблем и не иска да се отпуши на 100 %, и че трябва да направя видеодиагностика с камера, за да видим какъв е проблема на този канал и защо машините спират на едно и също място. В този момент хората от блока не взеха под внимание моите думи и решиха, че за сега няма основание да използваме видеокамерата за канали. Платиха ми за отпушване на канали и отводняване на мазе и аз си тръгнах.

Втори етап – Ремонт на канализация София

След около 12 дни домоуправителят на същия блок ме повика пак и ми каза, че канализацията пак е запушена и мазето пак е наводнено. Отивайки на адреса видях, че нещата са по същия начин и започнах да отпушвам. След като отпуших канала домоуправителя ме помоли да инспектирам канализацията с камерата за наблюдение на канали и да установя какъв и къде е проблема. Не минаха и 30 минути и проблема се разкри – видях с камерата, че главния канал е прекъснат и поради тази причина се запушва толкова често. Всички заедно решихме, че е време за ремонт и копане. Хората са доста отговорни спрямо себе си от този блок в София – след по-малко от седмица събраха пари и ме помолиха да започна ремонта на канализацията, за да се приключи с този неприятен момент в техният вход и да може да се извърши качествено отпушване на канали.

Вземайки под внимание, че дълбочината на канала е повече от 2 метра трябваше да ползвам голям багер, а не малкият, който е по-евтин като услуга, но това не ми попречи на ремонта тъй като хората са интелигентни и разбраха за какво става въпрос. Всичко приключи успешно и целостта на канализацията беше възстановена. Тук прилагам снимков материал и можете да видите ремонта и възстановяването на прекъснатия канал от началото до неговия завършек. Аз и моите колеги се постарахме и работихме с желание както винаги и затова живущите в блока в Овча купел останаха доволни и впечатлени, че за 2 дни приключихме и оставихме канализацията в безупречно състояние. Така завърши това отпушване на канали в София – освен стандартното отпушване се наложи и ремонт на канализацията.

Радвам се, че бяхме полезни. Ако имате нужда от отпушване на канали в София, отпушване на канализации, мивки или мивка, тоалетни или тоалетна, от видео инспекция или диагностика, от ремонт или каквото и да е свързано с мръсните канали, моля обадете се и аз ще направя всичко за вас с отговорност и желание. В моят сайт ще видите цените на основните услуги които предлагам. Не се колебайте да позвъните!

You must be logged in to post a comment Login