Фирма за отпушване на канали в София


Отпушване на канали София

Отпушване на канали в София

Отпушване на канали в София

Работя във фирма, която предлага отпушване на канали в София. От 1 година съм в тази фирма и съм много доволен от работата изцяло, от шефа и от отношението на нашите клиенти. Както всяка работа и тази си има плюсове и минуси. Минусът е, че е много мръсна работа, в повечето случаи се прибирам мръсен и смръдлив вкъщи. Но пък много ме радва това,че когато отидеме на даден адрес и хората вече са се отчаяли от проблема, затънали до гуша и ние промениме ситуацията като си свършиме добре работата, отпушиме и почистиме каналите.Следват радости и усмивки от страна на нашите клиенти, изпращат ни с поздрави да сме живи и здрави и само хубави неща. Фирмата ни разполага с всякакъв вид машини за отпушване на канали, тъй като всеки канал е индивидуален и за всеки канал трябва различна машина. Дет се вика, няма клиент, на който да не сме помогнали и не сме разрешили проблема. След това те ни стават абонати и ни препоръчват на други клиенти. Спомням си за няколко случки , и ще разкажа за тях.
Един ден шефът ми звънна и ме прати да отпуша вертикален щранг в една къща. Отидох и се запознах с проблема,запушването беше между втория етаж и мазето на щранга. Тоалетната чиния беше с долно оттичане и каналът беше на пода, трябваше да демонтирам тоалетната чиния. След като я демонтирах, пуснах спиралата на механичната машина в действие, но след даден метраж спиралата спря и не искаше да премине участъка. След като се помъчих и нямаше никакъв резултат, реших да сляза долу в мазето, където се събират вертикалните щрангове и да видя какво се случва – защо спиралата не иска да продължи?! Когато слязох долу установих къде спира спиралата, но все още не знаех какво я спира. Наложи се да счупя канала (вертикалния щранг) и видях, че на снадката беше заседнала порцеланова плочка и камъче. Извадих ги от канала, отпуши се и прочистих канала, за да бъда сигурен, че нищо не е останало. Обясних на клиентите, че този канал трябва да се възтанови, но няма да успея да го направя, тъй като не разбирам от изграждане на каналите, а само от тяхното отпушване. Затова трябваше да дойда с моя шеф и да го направим. След няколко дни отидохме с моя колега – шеф да го поправиме. Той видя от какви материали се нуждаеме и ги купихме. Но за съжаление след голямо размишление установихме, че ние не можем да го направим, защото това беше много сложно за възстановяване. Но нищо не приключва до тук, обяснихме на хората, че ние не може да го направим, и че на следващия ден ще изпратим колега, който е професионалист в тази област, за да отстрани проблема със счупения канал. Както бяхме се уговорили нашият колега на следващия ден отиде и си свърши работата. Хората останаха доволни, че проблемът им е решен и могат да си използват канализацията без проблем.

Сещам се за още един случай, в който този път бяхме заедно с моя колега, бяха ни повикали в столичния квартал Гео Милев. В една къща, която имаше малко заведение, в което предлагаха пържени и печени храни. Както всички знаем оттам се отделя и изхвърля голямо количество мазнина в канализацията, която минаваше през двора на къщата и през две шахти преди да се включи в главната улична канализация. Запушването беше между първата и втората шахта от натрупаните мазнини. Бяхме отишли с буса, който работи с вода под налягане и успяхме да отпушим канала, след като цялата гадост изтече в главната канализация, ние почистихме и измихме канала на клиента. Но в двете шахти бяха останали големи парчета мазнини и трябваше да се почистят ръчно, за да не влязът тези остатъци от мазнини отново в канала и да го задръстят. С помоща на моя колега слязох долу в шахтата, която беше дълбока 1,60 метра и я почистих перфектно. Но втората шахта беше дълбока приблизително четири метра и половина без никакви стълби за слизане и буквално нямаше как да се слезе до там и да се изчисти от мазнините. Въпреки създалата се пречка ние не се отказахме и измислихме начин да се слезне.Моят колега ме завърза с едно въже през кръста и ме спусна внимателно в шахтата. След като я почистих и колегата ме изкара оттам, клиентите ни бяха доволни, че са се отървали от мазнините и проблемите с канализацията си. Те вече можеха да си я ползват без никакви проблеми. Хората бяха толкова доволни от нас и от това, че въпреки създалите се трудности ние им оправихме канала, дори след заплащането на сумата за услугата ,те ни почерпиха. Бяха ни много благодарни и казаха, че с удоволствие ще ни препоръчат на свои познати.

You must be logged in to post a comment Login