Отпушване на вертикални щрангове


Отпушване на щрангове

Отпушване на щрангове от фирма за отпушване на канали!

 Щранг се нарича вертикалната канализация, която свързва покрива и отделните етажи с подзмената канализация (подземна канализация – система от хоризонтални щрангове, отвеждащи водата в уличния канал). Когато без да пускате вода, започне да ви връща от подовият сифон или от тоалетната, това означава, че вертикалният щранг е запушен. Отпушване на щрангове  се налага, когато постъпващата вода от горните етажи пълни запушения вертикален щранг, нивото на водата в него се покачва и избива през свързаните към него подов сифон, тоалетна или мивка, намиращи се непосредствено над запушването. В такива случаи слизате в мазето и ако има ревизионен отвор на вертикалния щранг, развивате го внимателно, за да не ви опръска фекалната вода, и незабавно ни се обаждате да дойдем, за да извършим отпушване на щрангове. Има и случаи когато запушването е между етажите. Друг проблем е изхвърлянето на тежки предмети в канализацията или попадането на строителни материали в нея. При падането им има опасност от счупване на колянната връзка свързваща вертикалния и хоризонталния щранг. Обадете ни се, ние ще дойдем, за да извършим услугата отпушване на щрангове.

През определено разстояние са изградени шахти, с цел достъп до канала и отпушването му при евентуално запушване. Хоризонтален щранг се нарича каналът, свързващ две шахти. Не изхвърляйте в канализацията си отпадъци, които не са по предназнечение, за да избягвате запушванията (мазнини от фритюрници, продукти използвани от жените и други). Възможни проблеми за хоризонталните щрангове са и счупените тръби поради пропадане или слягане на почвата от наводнения. Друг проблем са корените, които навлизат във връзките между тръбите, попадат в каналите, запушват ги и разместват тръбите.

Отпушване на щрангове – препоръки

Основна причина за запушването на канализацията е това, че не се ползва по предназначението й. Намирали сме парцали, дамски превръзки и предмети от всякакво естество, на които не им е мястото в каналите. Не изхвърляйте хранителните останки и предмети в канализацията, също така и хартия, която не се разлага, но ако вече сте го направили и канала се е запушил, обадете ни се. Страницата ни опушване на канали е за това.  Мазнините създават голям проблем на канализацията. Имали сме случай, когато сме подменяли канали заради мазнините. Разполагаме с техника за отпушване на щрангове, но ви съветваме да не изхвърляте мазнината от фритюрниците си в каналите, особено за жилища които не са на ТЕЦ. Работиме за отпушване на каналите Ви.

отпушване  на щрангове

отпушване на щрангове

За ресторантите и кухните е хубаво да си поставят маслоуловител преди връзката с канала, който периодически да се почиства. Друг проблем за канализацията са корените, особено за канали изградени с каменинови, бетонни, етернитови тръби. И тук разполагаме със специализирана техника за премахването на корените, стига да не е минало доста време, в такива случаи препоръчваме и извършваме ремонт. Избягвайте да засаждате дървета в района на каналите и шахтите. – Денивелация и счупени тръби също съпътсват чести запушвания, в такива случаи е необходимо, да се подмени увреденият участък. Не се колебайте обадете ни се, ние от отпушване на канали ще извършим ремонта. Не се опитвайте сами да извършите отпушване на щрангове, за да не ги счупите, такива примери много. – При ремонти обикновенно остатъците от строителните материали /цимент, гипс, вар, теракол/ се изхвърлят в канализацията /кофите се мият от разтвора и т.н./, този материал в последствие се втвърдява, като намалява отвора в канала или го запушва напълно.