Съвети за отпушване на канали.


Съвети за отпушване на канали

Съвети за отпушване на канали

Съвети за отпушване на канали

От дългогодишната си практика мога да Ви предложа съвети за отпушване на канали.

Каналите са скрито нещо и не винаги преценяваме правилно как и по какъв начин да действаме, когато се сблъскаме с този проблем, било то у дома, в офиса или в други сгради. Най-често прибягваме до препарати, които се продават в магзинната мрежа и са ни препоръчани от приятели или от случайни хора, които не са запознати с тяхното действие. Препаратите за отпушване на канали са нож с две остриета. Ако помогне за момента то в не далечно бъдеще те ще ни навредят, защото препаратите взаимодействат с отложените мазнини в канала и стават на сапун, а от там започват да полепват абсолютно всички неща по въпросния сапун. Затова моето мнение е да не се използват препарати за отпушване на канали. При най-малкия проблем възникнал в каналите потърсете професионална помощ.

Напоследък все по-често използваме мокри (влажни) кърпички, които са в пакет. Те са удобно средство за почистване на ръце и лице, също така ги използваме в домакинството или да забършим дупето на детето. След това без да мислим много много ги изхвърляме в тоалетната. Тъй като те са от изкуствена материя и не се разграждат попадайки в канала започват да затрудняват преминаването на водата и другите отпадъци в канала. След като се натрупат в достатъчно количество запушват тотално канализацията.

Ароматизаторите за тоалетни, които използваме (тип кошничка), ароматизират тоалетната и ни създават чувство за чистота и приятно усещане, понеже , когато човек влезе в тоалетната мирише приятно, Но съм сигурен, че на почти всеки му се е случвало ароматизоатора да падне в тоалетната. От там той преминава през S-a на тоалетната чиния и попада в канала. Заемайки удобна позиция там той води до натрупването на неразградили се отпадъци и запушва канала. Аз лично Ви съветвам да не използвате този вид ароматизатори, а да използвате гелове.

Моето мнение е позовано на опита, който имам и смятам, че е правилно. Искам да споделя също така за едни уреди в домакинството, които напоследък се налагат и улесняват домакинята, а именно – мелачка за отпадъци. В нея пускаме всичко органично, тя го мели и го изхвърля в канала. Отпадъците изхвърлени от мелачката дефакто да под формата на каша, която е тжка и гъста и се утаява на дъното на канала. Водата не може д а я отмие и така стигаме до запушени канали. У нас например има преутройство в апартамента и кухнята е изнесена на терасата. За да се увеличи пространството в жилището ние сме удължването на или и канала. Удължаването на канала не е проста работа, но ние си мислим, че е. Не обръщаме внимание на това, че мръсния канал вече няма необходимия наклон и все по-често започват да се отлагат отпадъците от кухненската мивка в канала. След като е нарушен наклона на канала увеличаваме с 50% възможността за неговото отпушване. В същият канал (тъи като мястото в апартамента е ограничено) си вързваме и пералнята и миялната. 90% от домакинствата използват прах за пране в сухо състояние, но тъй като искаме да спестим ток и време включваме пералнята на бърз режим и на хладка вода. По този начин не позволяваме на перилния препарат използван от нас да се разтвори напълно, а той естествено се отлага в канала в неразтворено състояние.

Не знам дали знаете, но ото пералнята се отделят власинки от дрехите и също попадат в канала. Отлагайки се там те намаляват пропускливостта и работата на канала. Използвайки миялната машина се употребяват препарати в твърдо или течно състояние. Преди да поставим чиниите в миялната машина ние ги забърсваме или изплакваме от натрупаната мазнина по тях. Тази мазнина влиза в мивката, а от там в същия канал, там тя заимодейства с всички препарати и власинки посочени по-горе от миялната и пералнята и с течение на времето запушват канала, понеже се преобразуват в сапуно образни вещества. Аз лично имам жена и дъщеря и след използване на банята съм забелязал, че винаги след тях има дълги косми. Косъмът е тънка, но много здрава структура. Всички знаем, че и една капка вода да има косъма залепва. Когато се къпем всички ползваме сапун, шампоан или душгел. Тези средства почистват тялото почистват тялото и премахват мазнините по него. След натрупване на обилно количество косми, дълги при това, те взаимодействат със шампоана и душгела се образува грубо казано въже. Това въже рано или късно си проявява характера и възпрепрядства изтичането на водата и нуждата от отпушване на канали в София.

Съвети за отпушването на мръсни канали.

You must be logged in to post a comment Login