Машинно отпушване на канали и шахти в София


Машинно отпушване на канали и шахти в София

Искам да ви запозная подробно с  една ситуация от моята практика, а именно машинно отпушване на канали и шахти в София, защото колкото и трудни да са нещата с отпушване на канали на автосервизи и автомивки, когато има желание и упоритост, те се случват и да знаете, че можете да разчитате на мен…

Този автосервиз се намира на ъгъла на две улици в двора на семинарията. Отидох на оглед след подадения сигнал за запушена шахга от управителя на автосервиза и видяхме заедно, че всички канали и отводнителни сифони са пълни и няма никакво оттичане на цялата канализационна система.

 • Отпушване на шахга София

  Отпушване на шахта

  Отпушване на шахта в София
 • Машинно отпушване на шахта

  Машинно отпушване на шахта

  Машинно отпушване на шахта София
 • Машина за отпушване на канали София

  Машина за отпушване на канали

  Машина за отпушване на канали и шахти
 • Техника за отпушване на шахти

  Техника за отпушване на шахти

  Техника за отпушване на шахти и канали в София
 • Машинно отпушване на шахта в София

  Машинно отпушване на шахта

  Машинно отпушване на шахта в София

Започнах да проверявам шахтите около сервиза и установих, че и те са пълни с най-различни гадости – масла и пр.  Оказа се, че близките три шахти също са пълни и не функционират. Много трудно се ориентирах на къде се оттича канализацията, защото там съоръженията са много стари и никой нищо не знае…

Скоро установих, че канала върви към вътрешността на двора. Единствения изход беше да използвам  техника за машинно отпушване на канали и шахти, защото само тя може да обработва канали с диаметър 400 мм и с дължина над 50 метра.  Разстоянието от празната шахта до пълните шахти около сервиза беше повече от 60 метра.

Така и отпуших канализацията на автосервиза с камиона за машинно отпушване на канали. Всички хора, които работеха там се зарадваха, защото времето беше дъждовно и трите халета започваха да се наводняват, но след моята намеса вече можеха спокойно да продължат своята работа по колите без да се притесняват, че може да плувнат в канални и мръсни води.

You must be logged in to post a comment Login